Požymiai, kad reikia keisti odontologijos kliniką

Gera odontologijos klinika – tikras aukso luitas. Jeigu tokią radote, tai toliau joje ir gydykitės. O jeigu jaučiate, kad kažkas vis ne taip, metas paklausti savęs, ar tai tikrai ta odontologijos klinika, kurioje jūs turite gydytis ir toliau. Pamąstykite apie toliau aprašytus požymius, rodančius, kad būtų metas ieškoti kitos klinikos.

Niekada neprisimena Jūsų istorijos

Būna klinikų ir gydytojų, kurie dirba be galo daug, todėl niekada neatsimena pacientų. Jeigu jūsų neprisimena, nors ateinate ten kas mėnesį, tai nereiškia nieko asmeniško. Tai tik rodo, kad gydytojas turi labai didelį krūvį. Prisiminti paciento ligos ir gydymo istoriją yra svarbu, kadangi tada gali įvertinti pokyčius, prisiminti specifines reikmes. Ne viskas yra įrašoma į paciento kortelę, kai kurie dalykai lieka tik daktaro galvoje, kaip ir kai kurios dar nepagrįstos, bet jau gimstančios spėlionės. Jums reikia gydytojo, kuris rūpintųsi jūsų odontologijos klausimais ir geriau juos atsimintų, negu jo seselė. Dėl to raskite tokią odontologijos kliniką, kuri tikrai galės jums suteikti visą būtiną priežiūrą bei skirti pakankamai laiko.

Beveik nieko neklausia

Skaityti toliau

Kodėl svarbu sveiki stabdžiai?

Kodėl jūsų automobilio stabdžiai būtinai turi dirbti kuo geriau? Apie stabdžius galite skaityti meistrų puslapiuose: http://www.vaziuokle.lt/serviso-paslaugos/stabdziu-sistemos-remontas/. Stabdymo sistemos remontas gali išgelbėti jūsų ar kitų kelio dalyvių gyvybę, o taip pat užtikrinti komfortą ir pasitikėjimą savo automobiliu.

Avarijos mieste

Pasivažinėkite piko metu po Vilnių ir pamatysite, kad čia reikia ne tik puikiai veikiančios stabdymo sistemos, bet ir vaizdo registratoriaus. Nori nenori, būsi priverstas paklusti tvarkai važiuoti greičiau negu nustato KET, taip pat važiuoti taip, kad nuolat teks stabdyti, nes kažkas priekyje vis bandys sukelti avarines situacijas. Tad avarijos mieste gali būti tikrai labai pavojingos, todėl reikia turėti techniškai tvarkingas mašinas. Galbūt avarijose mieste mažiau žmonių žūva, tačiau jums užblokavus kelią su savo avarine situacija, ant jūsų prakeiksmus lies šimtai vairuotojų, kažkur dėl to susigrūdusių į spūstis. Norite to išvengti? Tvarkykite važiuoklę, stabdžius, būkite tikri, kad mašina veiks tikrai nepriekaištingai.

Avarijos užmiestyje

Skaityti toliau

Vaikai pasistatė šiltą namuką

Vaikiškam namukui nebus reikalingas energinio naudingumo sertifikatas, ypač, jeigu tas namukas – tik žaidimams. Vaikai mėgsta statyti tokius namelius, tačiau, jeigu matote jų susidomėjimą, nuo pirmų dienų pažindinkite vaikus ir su statybos subtilybėmis. Kas žino, gal taip paklosite pamatus jų ateities karjerai.

Pavyzdį ėmė iš tėvo

Štai Jurgelis ima pavyzdį iš tėvo, kuris jau pusmetį nervinasi, kad gerai pavyktų jo namo pridavimas . Mat kol visa šeima gyveno nuomojamame bendrabutyje, už visus sukauptus pinigus kiek toliau buvo statomas namas. Tačiau statybos gana užtruko, per tą laiką ir energinio sertifikavimo reikalavimai šiek tiek pasikeitė. Todėl dabar jau tenka daugiau stengtis apšiltinti. Nors Jurgelio tėvas sako, kad nelabai ir nori šalto perpučiamo namo. Visgi, visi dokumentų pildymai užima daugiau laiko. Vaikas žino, kad namas turi būti apšiltintas, nes tėvas apie tai nuolat kalba. Dėl to ir sienas iš medžio jis kalė taip, kad jose liktų tam tikri tarpai, o tuose tarpuose būtų prikišta tinkamos šiltinimo medžiagos.

Užsidirbo medžiagoms

Skaityti toliau

Kova su smogu miestuose tęsiasi

Kol kai kurie žmonės piktinasi, kad naujiems namams taikomi didesni standartai ir dabar energinio naudingumo sertifikatas jau neišduodamas taip lengvai, ekspertai tikina, kad tai – tik į gera. Pakelti energinio naudingumo ir namo sandarumo kartelę teko laikantis tarptautinių įsipareigojimų. Tai siekia mažinti klimato atšilimą, atmosferos taršą, smogą miestuose ir taip pat taupyti išteklius, reikalingus kurui. Apie miesto smogą žino visi didžiųjų miestų gyventojai, kurie ypatingą smalkių susidarymą paprastai pajunta būtent rudens viduryje, kai žmonės po ilgo nekūrenimo sezono pagaliau užsikuria krosnis.

Iš kaminų rūksta nuodingi dūmai

Kadangi kaminuose būna susidarę labai daug šlamšto, tai pirmą kartą parūkus, į dangų iškvepiamas visas CO2 ir visi nuodingiausi dalykai. Dabartinis namo pridavimas numato tokių šiltų namų statymą, kad akivaizdu, kad nebereikėtų tiek kūrenti. Kaip gali tikėtis, kad iš kamino rūks lengvi tik to deginamo kuro anglimi apkrauti dūmai, jeigu kaminuose būna prisikaupė tiek suodžių, kad ten ir velnias koją nusisuktų? Kai kurie žmonės gyvena tokiuose kiauruose namuose, kad sienų tarsi nėra. Jie lyg laužą visą parą turi kūrenti krosnį, nes pasišildyti gali tik nuo tiesioginės ugnies. Tokiems, tiesa, ir būna paskui sunkiausia su namais. Jie kartais užsidega vien todėl, kad negali namas juk visą laiką būti tokioje būklėje, kada nuolat pleška didžiausia ugnis krosnyje, o iš kamino kone smala virsta.

Šiltinti namą, kad mažiau reikėtų kūrenti

Skaityti toliau

Keisti kroviniai priekabose

Važiuodami ilgus maršrutus galime matyti kartais ir transporto priemones, už kurių rieda dviases priekabos. Įprasta priekaboje matyti vežamą kurą, lentas, statybines medžiagas. Tačiau kartais dviases priekabos arba kitokios priekabų rūšys gali gabenti ir kažką, į ką labai norėsis žiūrėti, tiesiog negalėsite atitraukti akių. Kokie tai dalykai?

Gyvūnai

Kesita, kai stovėdami kamštyje transporto, pamatome, kad kažkas šone labai smalsiai dairosi ir uosto orą. Tai – gyvūnai priekaboje. Gali būti gabenami arkliai į varžybas ar perkeliami į fermą. Jų vežamų gaila mažiausiai, nes labiau tikėtina, kad jie nebus iškart paskersti ir suėsti. Dar įdomiau, kai vežamas koks nors egzotiškas gyvūnas, tarkime, žirafa. Lietuvoje pamatyti tokį vaizdą būtų labai sunku, nebent tai būtų zoologijos sodo arba cirko artistų priekaba. Tiesa, cirko artistų priekabose išties galima pamatyti dramblį ar raganosį, ar kokį elninį gyvūną. O štai užsienyje, pietų šalyse, iš tiesų galima kartais matyti priekaboje – aptvare vežamas žirafas. Lietuvoje dar galima pastebėti priekabas su karvėmis, avimis, ožkomis. Gali būti, kad gyvuliai vežami parduoti, arba, blogesnis variantas – paskersti.

Muzikos instrumentai

Skaityti toliau