Dingę rašto darbai kompiuteryje

Kartais data recovery services gali būti reikalinga dėl menkos priežasties, o kartais kompiuteryje pradingsta metų ar ilgesnio laiko darbas. Kartais dingsta rašto darbai, ir tada tik hard drive recovery gali nuslėpti tą gėdą ir kaltę, jog per tiek laiko taip ir nebuvo pasidaryta atsarginė kopija. Didesnės gyvenimo pamokos apie tai, kaip reikia saugoti savo duomenis, jau turbūt negali būti, bet kartu būtų geriau, kad tokių pamokų išvis nereikėtų turėti – dalykai tiesiog nedingtų taip lengvai, ir niekas neturėtų gailėtis, jog netyčia praleido savo laiką rašydamas valandų valandas, o kelių minučių atsarginei kopijai pasidaryti nepadarė. Štai kelio istorijos žmonių, kuriems nelabai pasisekė ir rašto darbai tiesiog dingo kartu su visais kietaisiais diskais arba atminties kortelėmis.

Džekas ir Oksfordo

Studentas Džekas sako, kad jau būtų vienais metais pabaigęs studijas ir gana sėkmingai. Deja, koją pakišo likimas arba žioplumas. Paskutiniais metais jis visą laiką paskyrė tam, kad rašytų rašto darbą apie tam tikras programų sistemas. Laikas tirpo, o vaikinas dar ir dirbdavo vienu metu. Jis didžiąją rašto darbo dalį laikydavo nedideliame kompiuteryje, kurį nešiodavosi visur, kur vykdavo, nes tokį tikrai patogu pasiimti su savimi. O pats programavimas būdavo daromas namuose su stacionariu ir labai pajėgiu kompiuteriu, mat šis darbas reikalavo nemažai jėgos. Likus savaitei, jį paliko mergina. Kadangi nelaimės po vieną nevaikšto, tą pačią dieną jam pavogė ir mažąjį kompiuterį, ir niekas vėliau niekada jo neberado. Taip, jo parašyta programa liko stacionariame kompiuteryje, tačiau visas ilgas 50psl. rašto darbas dingo amžiams. Dėstytojai ir vadovai jau buvo matę kone pabaigtą tą rašto darbą, todėl patikėjoDžeko versija, kad jis ne šiaip sau nenori pabaigti ar tingi, o iš tiesų kilo didelė bėda. Tačiau, spėkite, ar tai jam leido pabaigti universitetą be rašto darbo. Žinoma, kad ne. Tad kitais metais jis vėl dirbo su ta pačia jau parašyta sistema ir per naują rašė rašto darbą. Taip būna, kai nesaugai tau svarbių duomenų.

Agnesė iš Kembridžo

Skaityti toliau

Kas gyvena senuose automobiliuose

Visada galima rasti tokią vietą, kur vyksta automobilių supirkimas Kaune, Vilniuje ar kokiame nors kitame gražiame Lietuvos mieste. Tačiau tas supirkimas nebūtinai jums taip patiks, kaip jis patinka ten nuolat gyvenantiems gyventojams. Kas jie tokie ir ką jie čia daro? Tai, pirmiausiai, mažieji gyvūnėliai, kurių pilnos teritorijos. Kol kažkas sako – superkame automobilius – kažkas kitas trina savo mažas letenėles ir džiaugiasi, kad galės apsigyventi tokioje vietoje.

Pelės ir žiurkės

Kas labiausiai mėgsta landžioti po purvinas vietas, su daug skylučių ir daug pastogės? Aišku, kad tai yra pelės. Kiekvienoje automobilių supirkimo aikštelėje, kur stovi metalo laužas, jūs tikrai rasite daugybę pelių. Kitaip nei aruode, čia joms bus ne taip lengva gyventi, nes truks maisto. Tačiau bent jau kitą kartą kai vešite savo automobilį priduoti ten, kur vyksta automobilių supirkimas Kaune, pagalvokite apie tai, kad gal ir neverta persistengti valant mašinos saloną. Gal ir verta išsiurbti kiekvieno trupinio ir kiekvieno kąsnio tada, kai ten gali atsirasti toks kąsnis, kurį mielai nugvelbtų kokia nors pelė. Taigi, jūs pats ir pati renkatės, kaip gyventi, tačiau pašerti mielas pelytes juk visada smagu.

Vabalai

Skaityti toliau