Telefonų rūšys

Mūsų gyvenimą pakeitę telefonai sulig kiekvienu patobulinimu jį keičia vis labiau. Kažkada atsiradusi galimybė bendrauti per atstumą telegrafu buvo stebuklas. Vėliau atsirado laidiniai telefonai, leidžiantys girdėti toli esantį žmogų. Niekas jų namuose neturėjo, šie būdavo įrengiami tik įstaigose, į kur galėdavo žmonės nueiti paskambinti. Paskui telefonai ėmė rastis žmonių namuose. Prieš porą dešimčių ėmėme turėti mobiliuosius. Iš pradžių tik kai kas, vėliau kiekvienas. Tai buvo revoliucija. Vėliau buvo prieita prie patobulinimų. Interneto atsiradimas telefone buvo permaina. Išmanusis telefonas nušlavė viską nuo paviršiaus, kas buvo prieš tai. Jeigu matytume elektroninę parduotuvę, kur galėtum pasirinkti telefonus pagal laikmetį, būtų tikrai didelė įvairovė. Tokių parduotuvių, aišku, nėra, tačiau yra tokios, kuriose galime matyti, ką siūlo mums įsigyti pardavėjai vien jau iš šių laikų.

Mobilieji telefonai

Įprastai mobiliuosius telefonus dabar jau atskiriame nuo išmaniųjų, tačiau drauge galime sakyti, kad išmanusis vis tiek priklauso mobiliojo telefono grupei, kai mobilusis nebūtinai yra ir išmanusis. Telefonai leidžia mums bendrauti per atstumą ir turėti ryšį visada su savimi. Mobilieji telefonai dažniau turi mygtukus, o ne liečiamąjį ekraną, jie turi paprastesnį procesorių, lėčiau dirba, turi mažiau atminties. Jie skirti ryšiui užtikrinti ir ne visada su jais gali tikėtis nuveikti kažką dar. Mobilieji telefonai kita vertus yra optimalus dalykas, jeigu jums tikrai reikia tik mobilaus ryšio, o visa kita yra nereikalinga. Tada jūs atsisakote priklausomybės ir telefoną naudojate tik ryšiui palaikyti.

Išmanieji telefonai

Skaityti toliau

Paskutinė „Golfo“ kelionė

Kad kai kurios „Golfo“ autodalys jau skaičiuoja paskutines dienas, žinojome. Bet negalvojome, kad jos ateis taip greitai. Mašina buvo seniai pusiau gyva, o už mėnesio turėjo pasibaigti jos technikinė. Abejojome, ar tada pavyks ją kur nors iškišti. Tačiau paaiškėjo, kad viskas susiklostė dar greičiau negu norėjome. Labai greitai mašinos nebeturėjome.

Buvo bėdų su kaladėlėmis

Autodalys, kurias garantuotai reikėjo keisti, pirmiausia buvo stabdžiai. Nebuvo papildomų protekcijų, kurios būtų galėję stabdyti (abs). O pačios kaladėlės jau irgi buvo tarsi atitarnavę savo. Tačiau žinojome, kad greitai ši mašina apskritai baigs savo gyvenimą, todėl stengėmės nelakstyti, kad nereikėtų ir greitai stabdyti, ir pakentėti taip, kaip yra. Aišku, gal ir juokinga yra važinėti su prastai veikiančiais stabdžiais tikintis, kad tiesiog nereikės stabdyti…

Prieš tai gedo variklis

Dar anksčiau „Golfas“ turėjo bėdų su varikliu. Pradžioje salone pradėdavo labai šalti, paskui labai kaisti. Galiausiai sužinojome, kad taip yra dėl to, kad varikliui jau labai blogai. Tai buvo didžiausia su šia mašina patirta išlaida. Teko keisti variklio galvą. Tokią dalį tenka keisti retai, kas 15 – 20 metų, ir mums kaip tik papuolė ši garbė ir finansinis išlaidavimas. Tačiau gendantis variklis nebuvo vienintelė bėda…

Reikėjo ir padangų geresnių

Skaityti toliau

Gyvenimas po pilvo plastikos operacijos

Kai Monikai buvo atlikta pilvo plastika (apie tokias procedūras galima paskaityti čia: www.plastikoschirurgai.lt/pilvo-sienos-plastika), jos būklė buvo visai kitokia nei prieš operaciją. Tačiau sveikimas ir gijimas vyko greitai, todėl nereikėjo ilgai laukti, kol sveikata pagerėjo. Dalijamės jos pasakojimu.

Pirma diena

Narkozė man buvo suteikta pirmą kartą, todėl nežinojau, kad iš jos bus taip sunku prabusti. Kaip tomis blogomis naktimis, kai sapnuoji baisų sapną ir negali prabusti. Aišku, kai jau išsibudinau, vis tiek visą dieną buvau apsimiegojusi. Skausmą pilvo srityje jaučiau, bet ne tokį ir didelį. Atvirai pasakius, yra tekę ir didesnių iškęsti per savo moteriškas dienas. Tačiau pajudėti net nesinorėjo – atrodė, kad pilvas ten bet kada gali išeiti iš siūlių. Pirmą dieną apžiūrėjo gydytojai, šiek tiek pamiegojau ir viskas taip ir baigėsi, vėl atėjo naktis ir miegojau toliau.

Antra diena

Antrą dieną jau savarankiškai ėjau į tualetą, nors ir labai skausmingai. Gal ne kiek skausmingai, kiek su didele baime. Supratau, kad pilvo plastika atlikta tikrai subtiliai, paliekant kuo mažiau randų, tačiau vis tiek būdavo silpna vien pagalvojus, kad kažkas pjaustė pilvą.

Po savaitės

Skaityti toliau