Nuo grindų betonavimo iki svajonių grindų dangos

Įsirenginėjate savo svajonių namus? Tuomet grindų tema jums labai aktuali. Visų grindu betonavimas yra pats svarbiausias darbas, kuris atliekamas prieš dengiant grindis danga. Ką daryti, kad jūsų pasirinktos svajonių grindys tarnautų dar daugelį metų ir džiugintų estetine išvaizda?

Visi darbai turi būti atliekami iš eilės. Labai svarbu, kad pats grindų pagrindas būtų padarytas tik laikantis visų reikalavimų, juk nuo pagrindo kokybės priklauso kaip atrodys galutinis rezultatas, kai jau bus uždėta pasirinkta grindų danga. Tik kokybiškas betonas gali atlikti savo funkciją. Norint, kad jis būtų tvirtas, reikia žinoti apie tai, kad turi būti laikomasi nustatyto vandens, cemento ir specialių papildomų priedų santykis. Tik tuomet betono masė bus būtent tokia, kokia turi būti betoninių grindų liejimui. Čia svarbu paminėti ne tik medžiagų kiekio santykio svarbą, bet ir tai, kad darbus reikia patikėti profesionalams. Nepatyręs specialistas gali net ir idealiu santykiu sumaišytą betoną išlieti netinkamai. Tuomet grindys nebebus geros.

Betonuotos grindysIšliejus betoninį grindų pagrindą, metas rinktis grindų dangą. Tiesa, tarp betono pagrindo ir grindų dangos reikia pasirinkti tinkamą paklotą. Tuomet pagalvokite kokių grindų norite? Vienas iš populiariausių pasirinkimų – laminato danga. Tai geras pasirinkimas norintiems paprasto sprendimo. Lengvai valomos, tinkamos ir šildomoms grindims bei parduodamos pakankamai žema kaina lyginant su kai kuriomis kitomis grindų dangomis. Kitas populiarus pasirinkimas, tačiau šiuo metu nusileidžiantis laminatui – parketas. Tokios grindys yra geras pasirinkimas tiems, kurie vertina natūralias medžiagas ir nori mėgautis medienos privalumais. Vis dėl to, parketo grindų dangos kaina yra aukšta. Dėl šios priežasties daugelis nenori pirkti parketo. Kita priežastis – parketą reikia nuolat prižiūrėti t.y. atnaujinti. Tokia danga gali būti alyvuota arba padengta laku. Tiek vieną, tiek kitą dangą reikės atnaujinti. O tai taip pat kainuoja. Retesnis pasirinkimas – vinilinė danga (dar kitaip vadinama PVC danga). Privalumas – gera kaina ir dangos minkštumas. Be to, galima rasti labai gražių plytelių ar medienos imitacijos dangas. Dar vienas pasirinkimas – plytelės. Tiesa, jos labiau pasirenkamos tokiose patalpose, kaip virtuvė, holas, vonios kambarys, tačiau dabar populiarėja ir svetainėse. Vis dėl to, nors priežiūra tokios dangos labai paprasta, bet jos nėra malonios vaikščiojimui.

Skaityti toliau