Geriausi būdai kaip prižiūrėti minkštus baldus

Sutinkate su teiginiu, kad kiekviena sena ir gerokai nudėvėta sofa kažkada buvo nauja ir patraukli? Tam, kad Jūsų minkšti baldai kuo ilgiau tarnautų ir džiugintu savo pirmine išvaizda, pasinaudokite profesionalų patarimais.

Taigi. Galų gale Jūs apsisprendėte įsigyti naują Jums patikusį minkštą komplektą ar sofą. Sudie seniems, praradusiems savo ankstesnį patrauklumą minkštiems baldams.

Nuo šiuol Jūsų svetainę ir vėl puoš vienas iš tokių gražuolių, minkštų baldų modelių, kaip šie.

Minkštas baldas

Tik įsivaizduokite kiek patogesni bus Jūsų vakarai su tokia sofa. Kaip komfortabiliai galėsite įsitaisyti skaitant knygą ar žiūrint įdomų filmą.

Tačiau nepasiduokite šiai saldžiai eurorijai. Nepamirškite, kad be nuolatinės tinkamos priežiūros kad ir geriausi, gražiausi minkšti baldai netrukus gali mažai kuom skirtis nuo senųjų, kuriais ką tik atsikratėte.

Būtent tam, kad Jūsų sofa ilgus metus išlaikytų savo pradinę patrauklę išvaizdą Jūs privalote laikytis šių taisyklių.

1. Minkštus baldus naudokite pagal paskirtį!

Sakote skamba banaliai? Tiesiog prisiminkite, kad minkšti baldai iš tiesų skirti tik tam tikrom ribotom funkcijom atlikti. Faktiškai jų vienintelė paskirtis – patogus sėdėjimas, na ir aišku gulėjimas. Todėl pagalvokite kiek žalos savo nepigiam pirkiniui Jūs galite pridaryti jeigu ant jo šokinėja vaikai, ant jo valgoma, iškrenta riebus maistas, išsipila gėrimai ir panašiai, panašiai. Supratote mintį?

Jokie baldai, pasikartosime, jokie minkšti baldai nėra pritaikyti atlaikyti visus šiuos ir daugelį kitų neigiamą poveikį turinčių veiksnių.

Taip pat prisiminkite, priešingai nei priimta manyti, sofos porankiai ir nugara nėra skirti žmogaus sveriančio tarkime 50 arba 100 kilogramų atsisėdimui. Užtikriname, netgi pačios kokybiškiausios minkštų baldų konstrukcijos gali neatlaikyti tokių nenumatytų joms krūvių.

Skaityti toliau

Saugūs kompiuteriai: ką daryti, kad į juos nepatektų įsibrovėliai?

Dažnai per žinias išgirdę, kad sukčiai išviliojo pinigus iš dar vieno senolio, manome, kad tokioje situacijoje tikrai nepapultume į jų pinkles ir būtume itin budrūs. Deja, žmonės, norintys įsibrauti į jūsų asmeninius duomenis ar kitais būdais išvilioti pinigus, gali veikti įvairiausiais būdais, apie kuriuos nė nenutuokiate. Nors melagingi skambučiai telefonu vis dar populiarus būdas išvilioti pinigus, programavimo įgūdžių turintys ilgapirščiai rado naują ginklą, kuriuo gali veikti daug subtiliau. Tai – kompiuteriai. Nuo juose esančios informacijos apie jūsų slaptažodžius iki grasinimų, kad nesumokėjus išpirkos jūsų duomenys bus panaikinti amžiams… Kaip apsisaugoti?

Nesinaudokite viešuoju internetu

Būtų sunku įsivaizduoti bet kokią kasdienę veiklą, kuriai nereikėtų prieigos prie interneto. Todėl žmonės be galo džiaugiasi užėję į kavinę ar apsistoję viešbutyje, kuriame yra nemokama prieiga prie belaidžio interneto ryšio. Dažnai pasitaiko, kad tokio interneto ryšio tiekėjai nesirūpina jų kontrole. Tai reiškia, kad kompiuteriai, kuriais naudojamasi palaikant nepatikimą interneto ryšį, yra nesunkiai pasiekiami pašalinių asmenų, turinčių reikiamas programavimo žinias. Geriausias būdas to išvengti – naudoti nuosavą interneto ryšį. Jei neturite tokių galimybių, rekomenduojama tuo metu, kai naudojatės viešuoju internetu neprisijunginėti prie asmeninių paskyrų, ypač elektroninės bankininkystės. Taip sukčiai įsilauš į jūsų kompiuterį ir galės atlikti pinigines operacijas jūsų vardu.

Skaityti toliau