Ką pasiimti į vaikišką vežimėlį

Vaikiški vezimeliai – tai ne tik transporto priemonė gabenti vaikui. Tai ir patogus būdas vežiotis visus daiktus, kurių prireiks, vežantis vaiką. Vadinasi, jums nereikės neštis kuprinės su daiktais, varginti pečių. Šiuolaikiniai vežimėliai taip sukurti, kad jie turi specialią vietą, kur galima susidėti viską, ko prireikia.

Užklotai

Pirmiausia mūsų turimi vezimeliai turėtų vežiotis užklotus, nes vaikams būna šalta. Labai paprastas dalykas. Jeigu šalčiau, užklotai bus šiltesni. Jeigu šilčiau, jie bus šiltesni. Jeigu lyja – tai ir kas nors neperšlampamo atsiras.

Sauskelnės

Taip pat vezimeliai gali vežti nemažą sauskelnių kiekį. Jos nieko nesveria, bet užima vietą, patogiausia vežiotis gamintojo krepšyje, nes jis geriausiai jas būna suspaudęs. O sauskelnių vaikams reikia nuolat, ypač, jeigu jie labai maži. Net ir važinėjant trumpame pasivažinėjime po rajoną, jų gali vis tiek prireikti.

Apsaugos nuo lietaus

Priklausomai nuo vežimėlio tipo apsaugos nuo lietaus gali prireikti specialios, o ne integruotos į patį vežimėlį. Ji gali būti reikalinga, kada norime, kad vežimėlis nebūtų nė kiek peršlaptas. Tokius vežimėlio nuo lietaus gaubtus galima pirkti iškart kartu su vežimėliu, arba pasigaminti juos atskirai, improvizuojant.

Mityba

Skaityti toliau

Biuro namuose įrengimas: patarimai

Jeigu ant vieno svetainės stalo šviečia stalinė lempa, tinkanti ir biurui, tai dar nereiškia, kad jau įsirengėte namų biurą. Norint įrengti biuro aplinką namuose, reikia labiau pasistengti. Kita vertus, tai gali būti drauge ir labai malonu bei paprasta, jeigu žinai, ką darai.

Investuokite į apšvietimą

Pirmiausia jums tikrai reikėtų mąstyti taip, kad stalinė lempa visgi bus labai svarbus namų ofiso interjero sprendimas. Tai tas dalykas, į kurį investuoti tikrai verta. Reikėtų žiūrėti, kad stalinė darbo lempa gerai fiksuotųsi prie stalo ir taip jums leistų veikti stabiliai. Jeigu ji turi šviesos nukreipimo reguliavimą – irgi labai gerai. Ir taip pat ji turi galėti tikrai pakankamai apšviesti visą jūsų darbo erdvę. Dažnai biuruose būna ir pakankamai šviesos šaltinių lubose, todėl biuro lempa suteikia papildomą šviesą ant stalo. O namuose galbūt norėsite įsikurti tokioje poilsio zonoje, kurioje apšvietimo yra mažiau, todėl ir stalinė lempa turės nudirbti daugiau darbo. Nepagailėkite įsigyti gerą ir stiprią apšvietimo sprendimą, galbūt tai bus net dvi lempos. Taip pat neapsimeskite, kad namai yra biuras ir negadinkite interjero – rinkitės tokį šviestuvą, kuris tikrai tikrų jūsų namuose, juos tarsi pagražintų, o ne darkytų.

Investuokite į gerą kėdę

Skaityti toliau

Kodėl visi taip nekenčia vegetarų?

Kol vieni žmonės neįsivaizduoja savaitės be mėsos, kiaušinių, pieno, kitiems žmonėms šiltnamiai, juose augančios daržovės, natūralus maistas atrodo tikra panacėja. Susiklosto įdomi situacija, kad mėsėdžiai paprastai nekenčia vegetarų arba bent jau juos traukia per dantį, tačiau ir pastarieji dažnai turi priešiškumą.

Vegetarai turi filosofiją ir nori ja dalintis

Dažniausiai vegetarizmas nepasibaigia tuo, kad namuose žaliuoja šiltnamiai ir auga daržovės, kad perki ne mėsą, o soją, kad nevalgai kepsnių. Dažniausiai vegetarizmas tampa kažkokia filosofija, kurią žmonės savo noru skleidžia kitiems. Mėsą valgantis Andrius sako, kad nemėgsta vegetarų, nes jie atrodo kaip sektantai: „Gal kai kurie vegetarai ir valgo tas savo daržoves tyliai, kitiems neaiškina. Bet bent jau kiek aš pažįstu, tai dažniausiai jie ateina pas tave ir pradeda aiškinti savo tiesas, kritikuoti maistą. Aš jiems neinu ir neaiškinu, ką jie turi valgyti, tai kodėl jie taip daro? Paprasta priežastis, kodėl negaliu jų pakęsti. Man jie atrodo tokie kaip sektantai, kurie bando visus kitus irgi įrašyti į savo sektą. Mano bobutė niekada nevalgydavo mėsos, nes turėjo akmenų tulžyje ir kitų bėdų, todėl pas ją visada pilni šiltnamiai vesdavo gausų daržovių derlių. Visada iš jos gaudavome gražių pomidorų, agurkų. Mes žinojome, kad ji nevalgo mėsos, bet ar kada nors girdėjome apie ją skleidžiant tas savo propagandas? Ne. Ji netgi mums, anūkams, pati atskirai mėsos išvirdavo, jeigu norėdavome. Ar vegetaras nors vienas tave pavaišintų mėsa, žinodamas, kad ją valgai? Ne – jis būtinai tau kištų savo falafelius ir lieptų juos valgydamas bandydamas įtikinti, kad tai geriau negu mėsa. Ar mėsėdis vegetarui bandys prakišti vištienos krūtinėlę, sakydamas, kad labai sveika, nes daug baltymų? Jokiu būdu, nes vegetaras jau iš anksto bus padaręs pareiškimą, kad jis valgo tik avinžirnius ir jam reikia specialaus meniu. Suprasčiau, kad specialaus meniu reikia, kai sergi, kai alergiškas esi. Bet čia tik tavo įsitikinimai, kurie sklinda kaip propaganda“, sako Andrius.

Pakeisti gyvenimo būdą yra sunku

Skaityti toliau