Naujamiestis – kaip Amerikos Brooklynas

Pastaruoju metu gyvybė Naujamiestyje jau pasiekusi kone savo sujudimo viršūnė. Čia nuolat vaikšto jauni žmonės ir dairosi naujų butų, o Naujamiescioaleja statybos vyksta pilnu tempu. Statosi nauji puikūs daugiaaukščiai su autentiškais ir visus žmogaus poreikius atitinkančiais butais, taip pat visa tai įsitaiso unikalioje aplinkoje, kur yra ir netradicinės architektūros, didžiulių klasikinių pastatų. Tereikia pereiti Basanavičiaus gatve ir pasijusite kaip kostiuminėje barokinėje dramoje. O štai eidami kitu rajonu – jau jausitės kaip Berlyne, kur tarp gyvenamųjų namų lenda statybos ir keisti industriniai fabrikai. Neatsitiktinai ir pramogų centras bei koncertų vieta pavadinta „menųfabriku“. Žodžiu, gyvenimas Naujamiestyje yra gyvas ir labai įdomus.

Primena procesus Brukline

Nors iš pirmo žvilgsnio pasidairius Naujamiestyje nieku gyvu jis neprimintų Amerikos, tačiau teoriškai žvelgiant į rajono suklestėjimo etapus būtų galima palyginti su Bruklinu. Prestižiniu centriniu Amerikos rajonu laikomas Manhetenas, vienas jo galas sujungtas su Bruklinu, ir snobams ten kraustytis iš Manheteno būtų pažeminimas. Brukline dažnai gyvena įvairūs emigrantai, yra kvartalų, kur visi kalba tik, pavyzdžiui, lenkiškai. Tačiau pastaruosius 10 – 5 metus sakoma, kad „Bruklinas yra naujasis Manhetenas“.Tai rodo, kad ne reali geografinė padėtis, ne architektūra, ne reljefas ir tikroji rajono išvaizda lemia rajono madingumą ir suklestėjimą, o tik pačių žmonių susitarimai. Kada jie nusprendžia, jog rajonas turi būti laikomas prestižiniu, tada jis tokiu ir tampa. Šiek tiek panašu ir į Naujamiesčio istoriją, mat prieš 10 – 15 metų žmonės kraustysi į centrą, ir tas centras buvo suvokiamas iki Naujamiesčio ribos ir geriau šiek tiek toliau nuo stoties. Šiuo metu, kai ir Stoties rajonas išgyvena tikrą Renesansą, negalėtumėte net įsivaizduoti, kad Naujamiestis kažkada nebuvo prestižinis. Taigi, jo istorija šiek tiek panaši ir į Manheteno.

Kiti lygina su Berlynu

Skaityti toliau

Žaislai berniukams ir mergaitėms

Dovanoti žaislus vaikams – tikras malonumas, nes tik vaikai jaučiasi išties laimingi, gavę dovaną. Įvairiausių dovanų ir žaislų galima įsigyti ir parduotuvėje https://www.b-a.eu/, kurioje yra itin platus pasirinkimas įvairiausių žaislų. Žaislai gali būti skirstomi į kategorijas pagal tai, kokio tipo tai žaislai, ką jie daro (pvz., lėlės, minkšti žaislai, traukiniai ir pan.), ir pagal tai, kam jie skirti. Išskiriamos tam tikros vaikų amžiaus grupės, ir tai labai svarbu, nes maži vaikai negali naudoti vyresnių vaikų žaislų, kurie jiems gali būti pavojingi. Tačiau taip pat mūsų visuomenėje vis dar yra ir kitoks skirstymas vaikiškų žaislų – pagal tai, ar dovaną gaus berniukas, ar mergaitė.

Žaislai berniukams

Pasirinkti iš žaislų berniukams interneto parduotuvėje sektoriaus nebus lengva – pasirinkimas nemažas. Tad vėlgi, reikėtų rinktis galvojant pirmiausia apie vaiko amžių. Negalima pirkti mažam vaikui vyresnio vaiko žaislo, kuris galbūt turi aštrių, smulkių detalių. Kūdikiai viską kišą į burną, todėl prarijus detalę gali kilti bėdų. Berniukams patiks įvairias technikos priemones imituojantys žaislai iš b-a parduotuvės. Tai galės būti mašinos, mašinėlės, modeliukai, traukiniai, statybiniai kranai, traktoriai, lenktyninės formulės, motociklai ir kt. Vienos auto priemonės bus kaip modeliai, kitos turės įvairias valdymo sistemas, leidžiančias kur kas lengviau suvaldyti pasirinktą mašinėlę. Gali būti ir su distanciniais pultais – o tai veikiausiai jau yra kiekvieno berniuko svajonė. Taip pat berniukams (kaip ir mergaitėms) galima dovanoti įvairius konstruktorius, loginius žaidimus. Kai kurie fantastiniai herojai iš kompiuterinių žaidimų arba iš animacinių filmų taip pat bus labai „berniukiški“ – tai dažniausiai bus kovotojai, monstrai, didvyriai. Pavyzdžiui, žaislas Mattel Max Steel Turbo Battles MAX STEEL. Ieškant kažko tikrai kūrybingo, galima nupirkti vaikišką darbastalį su netikrais įrankiais. Tuomet vaikas galės žaisti, kad yra meistras ir kažką įdomaus daryti, konstruoti.

Žaislai mergaitėms

Skaityti toliau

Inovatyvi namų stebėjimo sistema

Siekiant maksimalaus namų saugumo, dažnai žmonės naudojasi įvairiomis apsaugos sistemomis. Tai būna ir apsaugos tarnyba, ir su ja susietas visas interaktyvus apsaugos priemonių tinklas. Jis saugo namus ir komercines patalpas. Kai kurie žmonės inovatyvią namų apsaugos sistemą pas save sudiegia ir dėl vadinamojo sportinio intereso: norisi, kad namuose būtų modernios technologijos, leidžiančios viską stebėti, nes tada jautiesi ne tik saugesnis, bet ir labai pažangus. Iš kokių komponentų susideda arba gali susidėti tokios apsaugos sistemos?

Dūmų signalizacija

Standartiškai dūmų signalizacija yra įrengimas, būtinas kiekvienai restorano virtuvei (ir, ne paslaptis, dėl to dažnai kyla daug netikro pavojaus). Tačiau namuose tai taip pat labai svarbus instaliacijos elementas. Pagrindinė žmonių daroma klaida – dūmų signalizaciją jie deda ten, kur mano, kad gali būti gaisro židiniai: virtuvėje, taip pat erdvėje, kur yra krosnis. Išties, nors ten ir gali būti gaisro židiniai, tačiau pirma pasirodo dūmai. Na o signalizacija būtent į juos visų pirma ir reaguoja. Koks viso to rezultatas? Matome, kaip vos prisvilus blynui, suveikia dūmų signalizacija, ima purkšti vandenį į žmones ir krėsti kitokias nepageidaujamas kvailystes. Tad iš tiesų dūmų signalizaciją reikėtų įrengti miegamuosiuose bei svetainėje.

Judesio detektoriai

Skaityti toliau