Dell nešiojami kompiuteriai jūsų kasdieniam naudojimui bei individualiam patogumui!

Technologijos šiame amžiuje tapo neatsiejama kiekvieno žmogaus gyvenimo dalimi, o ir patys žmonės tam nesipriešina. Patys neriasi į technologijų įvairovę ir džiaugiasi jų teikiamais malonumais. Ir vis dėlto, pagalvojus, kam gi priešintis šiam inovacijų kupinam amžiui, kai mūsų gyvenimai tapo nepalyginamai lengvesni ir komfortabilesni nei jie buvo dar visai, palyginus, neseniai. Žmonės būdami bet kur ir bet kada gali bendrauti, leisti laisvalaikį, sekti pasaulio naujienas. Argi visa tai ne nuostabu? Turbūt niekas ir nesiginčys, kad populiariausiai naudojami yra du prietaisai – tai telefonas ir nešiojami kompiuteriai. Turėdami šiuos du daiktus mes galime veikti kone viską ir visada. Tačiau bet kuriuo atveju, kompiuteris vis dar išlieka patogesniu ir pažangesniu prietaisu, kuriuo mes naudojamės. Telefono problema yra ta, kad jis yra palyginamai mažas, todėl kai kurias funkcijas yra sunku valdyti arba net neįmanoma, ko negalima pasakyti apie kompiuterius. Esant tokiai didelei paklausai, nenuostabu, kad gamintojų atsirado daugybę. Visi jie stengiasi pasidalinti rinką, pritraukti kuo daugiau klientūros, o visam šiam tikslui pasiekti yra pasitelkiamos įvairios marketingo bei technologijų strategijos. Vieni mėgina siūlyti žemą kainą, kiti aukštą kokybę, tačiau treti mėgina įsiterpti per viduriuką ir pasiūlyti optimalų variantą, kuris tenkintų kainos ir kokybės atžvilgiu. Būtent tokie yra Dell nešiojami kompiuteriai. Ši kompanija atsirado dar palyginti visai neseniai, nekiša daug pinigų į marketingą, todėl neturi garsiai paplitusio vardo. Tai jiems neleidžia užsikelti antkainio vien dėl savo vardo, tačiau juk būtina kažkaip pritraukti rinką. Būtent todėl jie pasirinko mažiau išlaidų reikalaujantį, tačiau kur kas patrauklesnį būda vartotojams: kainos ir kokybės suderinamumas. Dell kompiuteriai nėra patys pigiausi, tačiau jie nėra brangūs, o visas funkcijas atlieka puikiai.

Skaityti toliau

Plastikiniai langai: ar verta keisti žiemos metu?

Kol vieni siekiant pasikeisti langus laukia vasaros, kadangi mano, kad tai pats geriausias laikas keisti langus, tuo tarpu kiti galvoja, kad žiemos metas – taip pat neprastas pasirinkimas. Ypač atsižvelgiant į tai, kad žiemos metu dažniausiai tiek patys langai, tiek jų montavimas kainuoja kur kas pigiau. Natūralu, kad sumažėjus paklausai verslininkai teikia paslaugas kur kas mažesnėmis kainomis. Rekomenduojame tai įvertinti tokiu atveju jeigu svarstote keisti langus žiemą. Plastikiniai langai puikiai ir paprastai bus įmontuojami. Viskas atliekama gana greitai ir kokybiškai.

Plastikiniai langai – pats kokybiškiausias šiuo metu egzistuojantis pasirinkimas.

Žiemos metu – visada pigiau

Daugelis žmonių svarsto alternatyvą keisti plastikinius langus žiemos metu todėl, kad paprasčiausiai tuomet jie yra pigesni, o visi puikiai žinome, kokie lietuviai yra taupūs žmonės. Visgi, kol vieni džiaugiasi ekonomiškumo faktoriais, tuo tarpu kiti tikina, kad žiemos metu langų keitimas gali būti labai problematiškas, tad verta pagalvoti, ar tai tikrai jus tenkinanti paslauga. Jeigu pasikonsultuotumėte su profesionalais, tokiu atveju svarbu sužinoti, kad keisti langus žiemą– tikrai geras pasirinkimas. Visus darbus atlieka specialistai ir jie puikiai žino, kaip pasiekti maksimaliai pačių geriausių rezultatų.

Skaityti toliau

Rūbai internetu

Internetu apsipirkinėja daugelis todėl, kad tai greita ir patogu. Negaišdami daug laiko galite pasirinkti ir užsisakyti ne vieną prekę, kuri jums reikalinga. Jums nereikės vaikščioti po parduotuves ir ieškoti, nepamirškite, kad ne pirmoje rasite vieną ar kitą prekę. Dažnai perkami drabužiai internetu, galite rasti daugelį elektroninių parduotuvių, kurios siūlo platų asortimentą. Moterys mėgsta pirkti drabužius, dažnai nutinka taip, kad spintoje nerandate rūbo, kuris patiktų. Atnaujinti aprangą yra būtina, jei norite visada atrodyti žavingai ir madingai. Populiaru šiandieną pirkti internetu sukneles įvairioms progoms. Čia galite rasti tiek puošnių drabužių, tiek kas dienai. Negaiškite laiko pasivaikščiojimui po parduotuves, apsipirkite greitai ir patogiai internetu.

Pirkimas internetu, privalumai ir trūkumai

Rasime daugiau privalumų, nei trūkumų. Kai kurie žmonės baiminasi pirkti elektroninėse parduotuvėse. Čia reikia pirmiausia sumokėti už pasirinktas prekes ir tik po to pardavėjas jas išsiunčia. Pavedimai įprastai daromi internetu, pasinaudojant elektronine bankininkyste. Nereikėtų baimintis, svarbu pasidomėti elektronine parduotuve. Patariama peržvelgti atsiliepimus apie pasirinktą pardavėją, galite rasti patenkintų klientų komentarus arba ne. Pasidomėkite, kiek laiko elektroninė parduotuvė vykdo savo veiklą. Internete pateikiama visa reikiama informacija apie prekes, čia rasite ne tik kainas, bet ir visa kita, kas yra svarbu. Rubai internetu perkami dažnai, pardavėjai pateikia nuotraukas, aprašymus, siūlomus dydžius. Elektroninėse parduotuvėse dažnai kainos būna mažesnės, nei įprastose. Galite sutaupyti ir įsigyti drabužius, kurių kokybė nebus prastesnė. Internetu pirkti verta, pardavėjai pristato pasirinktas prekes, jei jums patogiau, žinoma, galite atsiimti ir patys. Galite greitai įsigyti pageidaujamus drabužius. Rekomenduojama peržiūrėti modelius, neretai gali nutikti taip, jog patikusi suknelė, sijonas ar palaidinė jums netiks, kadangi skirta kitokiam sudėjimui, reikėtų visada tinkamai tai įvertinti. Įsigijus netinkamus drabužius internetu dažniausiai galima juos grąžinti pardavėjui. Jums gali tekti apmokėti tik siuntimo išlaidas, kurios įprastai nėra didelės. Netinkantį rūbą galite pasiūlyti draugei, gal jai tiks ir galėsite parduoti. Internetu apsipirkinėti patogu, tai galite daryti bet kuriuo paros metu. Įsigykite elektroninėse parduotuvėse rūbus tada, kada turite laisvą minutę. Nesudėtingai galite pirkti drabužius ar kitas prekes iš pardavėjų, kurie yra ne Lietuvoje. Neretai tokiu būdu įsigyjant prekes galite nemažai laimėti. Kainos gali žymiai skirtis nuo tų, kurios siūlomos įprastose parduotuvėse. Jums gali tekti palaukti, kadangi pristatymas gali užtrukti. Elektroninėse parduotuvėse jūsų laukia drabužių bei kitų prekių įvairovė.

Darbų sauga – pavojingi darbai

Darbų sauga – pavojingi darbai

Darbų saugos sistemos pagrindinė funkcija – sudaryti kaip įmanoma saugesnes darbo sąlygas darbuotojams. Tai reiškia užtikrinti visų įstatymų bei kitų teisės aktų, kuriais reglamentuojama darbų sauga, įgyvendinimą. Įvairiuose ūkio subjektuose yra darbuotojų, kurių atliekami darbai priskiriami prie pavojingų. Pavojingas darbas laikomas tokiu darbu, kurį atliekant kyla didesnė rizika darbuotojui gauti traumą ar patirti kitokį sveikatos sutrikdymą. Visi pavojingi darbai išvardyti Lietuvos Respublikos vyriausybės nutarime dėl pavojingų darbų sąrašo patvirtinimo. Šiame sąraše pateikiamų pavojingų darbų yra daugiau nei trisdešimt. Tarp jų dažnai pasitaikantis darbas – krovinių tvarkymas rankomis bei krovinių kėlimas mechaniniais, savaeigiais krautuvais. Taip pat neretai sutinkami darbai – mechaninis medienos ar kitų žaliavų apdirbimas naudojant ne mechanizuotą pastūmą; remonto ar derinimo darbai elektros įrenginiuose, kuriuose elektros įtampos vertės pakankamo dydžio žmogui nusitrenkti; darbai su pavojingomis cheminėmis medžiagomis ar mišiniais; darbai kur tiukšmas viršija leistinas normas; visi darbai atliekami didesniame nei penkių metrų aukštyje; darbai nurodyti Darboviečių įrengimo statybvietėse nuostatuose. Rečiau sutinkami, bet ne mažiau pavojingi darbai tai – darbai laivuose ar kituose plaukiojančiuose įrenginiuose; darbai po vandeniu, požeminiuose įrenginiuose ar statiniuose, su plėšriais gyvūnais, veterinarų ar felčerių paslaugos; miško ruošos, gręžimo darbai išgaunant naudingąsias iškasenas; psichikos ligonių gydymas ar priežiūra; apsaugininkų, inkasatorių, budėtojų saugančių pastatus ar kitus objektus darbas; gelbėjimo darbai transporto priemonių ar kitų avarijų vietose, avarijų likvidavimo, gaisrų gesinimo darbai ir kt. Kai darbuotojui tenka atlikti bet kokį darbą iš pavojingų darbų sąrašo, darbdavys turi imtis visų įmanomų priemonių, kad rizika darbuotojui susižaloti būtų kuo mažesnė. Prieš atliekant tam tikrus darbus, darbuotojus būtina apmokyti, kitiems pavojingiems darbams atlikti išduodami pažymėjimai. Prieš įdarbinant, darbuotojo medicininėje sveikatos tikrinimo formoje įrašomi kenksmingi faktoriai, pagal šiuos faktorius gydymo įstaigoje nustatoma ar darbuotojo sveikata tinkama būsimam darbui. Be to atliekant pavojingus darbus darbuotojams turi būti suteikiamos papildomos, specialiosios pertraukos pailsėti nuo rizikos veiksnio, jei kitais būdais jo išvengti, ar sumažinti iki nekenksmingos ribos, neįmanoma.